Voorlichtingsavonden

kinderwens

zwangerschap

bevalling

miskraam

 

 

Little-child-baby-toddler-sitting

Ouder-informatie avond praktijk

Om goed voorbereid te zijn voordat je bevalling gaat beginnen, is het goed om de nodige informatie te krijgen over allerlei zaken rondom de bevalling. Te denken valt aan:

  • de laatste weken van de zwangerschap
  • belinstructies voor de laatste weken en bevalling
  • plaats van de bevalling
  • de drie fasen van de bevalling
  • baringshoudingen en pijnverlichting
  • medicijnen tijdens de bevalling
  • de kraamperiode

Om jullie te helpen bij de voorbereiding, organiseert onze praktijk een voorlichtingsavond waar al deze punten aan bod komen.

Locatie/tijd

De voorlichtingsavond vindt kosteloos plaats bij ons op de praktijk, op een dinsdagavond van 19.30-21.30 uur onder het genot van een kopje koffie of thee. De avond vindt eens in de 2 maanden plaats en de indeling vindt plaats op basis van je uitgerekende datum. Tijdens de spreekuur controles zullen jullie een uitnodiging ontvangen van ons.

Mocht je voorkeur uitgaan naar een bevalling in een van de ziekenhuizen, of twijfel je hier nog over, kan het fijn zijn tijdens de zwangerschap een rondleiding te volgen. Hieronder vind je daarover meer informatie.

 

Fam geboortezorg, locatie Elisabeth

In het geboortecentrum Fam worden regelmatig rondleidingen georganiseerd, zodat jullie een kijkje kunnen nemen op de verschillende afdelingen waar je mogelijk een keer terecht komt tijdens de zwangerschap, bevalling en/of kraamperiode. Zo word je rongeleid op het kraamhotel, de bijbehorende geboortekamers, de poliklinische verloskamers en de triage (spoed)- en zwangerenafdeling. Daarnaast is er ook een kraammarkt met allerlei leuke babyzaken.

Locatie/tijd

Vooraf aanmelden is gewenst. Je kunt je aanmelden via de site van Fam via deze link. Je kunt je melden bij de aula (route 73). Vervolgens vertrekt er iedere 10 minuten een groep. De rondleiding duurt ongeveer 25 minuten.

Amphia ziekenhuis locatie Langendijk – Origine

Als je geinteresseerd bent om te bevallen in Breda dan kun je een kijkje nemen in Geboortecentrum Origine. Tijdens de rondleiding in Origine kun je de sfeer proeven van het geboortecentrum en zien waar je terecht komt als je poliklinisch gaat bevallen. Je krijgt uitgebreide informatie over de mogelijkheden die ze bieden voor bevallen en verblijven in het geboortecentrum. Er is gelegenheid om vragen te stellen aan een gynaecoloog en verloskundige en daarnaast kun je een rondleiding volgen in Origine en de kraammarkt bezoeken.

Locatie/tijd

Gehoorzaal van het Amphia Ziekenhuis in Breda, locatie Langendijk. Je kunt je opgeven voor aanvang om 18.45 uur, 19.45 uur en 20.45 uur. Aanmelden kan hier. (maximaal 2 personen per aanmelding). De toegang is gratis.

Data

De voorlichtingsavond bevallen vindt elke vierde woensdag van de maand plaats.