Cursussen

kinderwens

zwangerschap

bevalling

miskraam

 

 

Little-child-baby-toddler-sitting

Ter voorbereiding op bevalling

Powermama's Gilze

Tijdens de zwangerschap verandert er onwijs veel in je lichaam. Je lichaam levert topsport. Veilig in beweging blijven om zo fit en bewust mogelijk je bevalling in te gaan is daarom erg waardevol. Tijdens de training worden de taboes rondom zwangerschap en bevallen besproken en bouw je middels functioneel trainen aan vertrouwen en 
een krachtige basis als Power Mama. 
Dit gebeurd onder begeleiding van Linda, Core Academy trainer met ondersteuning van Tessa, MSc. Bekkentherapeut.
Vanaf circa 16 weken in de zwangerschap kun je deelnemen aan deze sportieve lessen. Sporten onder het motto “Better in is Better out” dat voelt toch goed?
Voor meer info klik hier.

Zwanger & Fit Goirle

Ook in Goirle kun je terecht voor Zwanger & Fit. Zowel theorie als praktijk komen aan bod en je conditie blijft behouden. Klachten en fysieke ongemakken worden voorkomen. Je krijgt een goed beeld van zwangerschap en bevalling. Vanaf de 16e week van je zwangerschap kun je deelnemen. Het voordeel hiervan is dat uw fitheid, conditie en spierkracht zoveel mogelijk op niveau blijft. Voor info en/of aanmelden kun je hier kijken.

Yoga in Baarle-Nassau

Ontspannen tijdens een bevalling vraagt een bewuste inzet van kennis en skils. Yoga kan jou daarbij helpen. Middels concentratie, ademhaling, lichaamsoefeningen en het bijsturen van gedachten en emoties kun je heel diep ontspannen waardoor je de pijn vermindert en regie kunt houden.Tijdens de cursus is er aandacht voor het contact met je kindje, voor het zwanger-zijn en fysieke factoren zoals o.a. de bekkenbodem. Voor meer info over de cursus van Anita Bosch klik hier.

Yoga in Goirle

In de Yoga gaat het om evenwicht, iets waar je tijdens je zwangerschap veel behoefte aan hebt. Het is niet zweverig, maar met 2 voeten stevig op de grond. Je voorbereiden wat je te wachten staat. Het is een vorm van Hatha-Yoga. Beweging, ademhaling, ontspanning en concentratie centraal. Op een natuurlijke manier evenwicht in je lichaam en geest brengen en vertrouwen in jezelf. Voor info over de cursus van Marjon van Dooren klik hier.

Vol vertrouwen in verwachting - zwangerschapscursus & partnerworkshop

oDoor de combinatie van een sharingcirkel, zwangerschapsyoga, elementen uit hypnobirthing, mindfulness, 3 unieke ademhalingstechnieken, systemisch werk en Yurt Sarah een unieke ervaring. Evi Tuijtjer heeft zich na twee eigen krachtige geboorte ervaringen met het team van Careforyou2 laten scholen tot zwangerschapscoach omdat ze iedere moeder en kind een fijne bevalervaring gunt! In de cursus deelt ze vanuit een nuchtere en praktische kijk kennis over het geboorte proces en laat je vooral veel oefenen en ervaren. De cursus wordt omschreven als een kadootje voor jezelf en je kindje. Zodat je uit kunt kijken naar de geboorte van je kindje én er met liefde op terug zal kijken. Meer informatie of een proefles: www.moederliefde.eu/zwanger

Samen bevallen Goirle / Tilburg

Samen staan jullie voor een grote verandering: jullie gaan ouders worden! Gefeliciteerd! Jullie kijken samen uit naar de geboorte, maar jullie hebben ook vragen en onzekerheden. Wij ondersteunen jullie met praktische informatie en leren jullie technieken aan die jullie bij de bevalling kunnen toepassen.

Zo is er veel aandacht voor ademhaling en ontspanning, houdingen en technieken rondom de bevalling. Onze missie is om ervoor te zorgen dat jullie samen met vertrouwen, kennis en handvaten de bevalling ingaan. Jullie kunnen een cursus volgen in Goirle bij Petra Koolen. Bekijk hier het uitgebreide aanbod van onze zwangerschapscursussen en kies de cursusvorm die het beste bij jullie past!

Yoga Tilburg - Reeshof

Op 10 minuten rijden van Gilze zit Yogapraktijk Ingeborg Coppens.
Al meer dan 24 jaar geef ik met veel enthousiasme les aan zwangere vrouwen.
Ik werk met kleine groepen van max. 8 personen zodat er veel persoonlijke aandacht
is voor moeder en kind. Je leert diverse ademtechnieken en houdingen die je
zowel tijdens je zwangerschaps kunt gebruiken als ook om de weeën mee op te vangen
tijdens de bevalling. Er wordt ok veel aandacht gegeven aan het bekken.
1x is er een avond samen met je partner waarin deze leert wat die kan doen tijdens de bevalling.
Deze les bestaat uit praktische tips en (tegendruk) massages.
Voor meer informatie of aanmelden zie mijn website: www.ingeborgcoppens.nl

Hypnobirthing

HypnoBirthing is een ontspannen en stress-vrije methode die gebaseerd is op het feit dat alle baby’s op een zachte, kalme en liefdevolle manier geboren zouden moeten worden. De nadruk ligt op zwangerschap en geboorte, maar ook op prenataal ouderschap en het bewustzijn van de ongeboren baby. Het is een eenvoudig programma dat zorgvuldig is doordacht om moeders te helpen herinneren aan de eenvoud van geboorte.  HypnoBirthing leert zwangeren te vertrouwen op de natuurlijke manier van baren, te ontspannen en hun lichaam te laten doen waar ze voor bedoeld is. Voor meer info klik hier.

Mom in Balance

In je zwangerschap staat je lichaam in het teken van het gezond laten groeien van je baby. Met het Zwanger Sportprogramma van Mom in Balance blijf je fit, sterk en energiek tijdens je zwangerschap en kun je je optimaal voorbereiden op de bevalling! Er is Mom in Balance is Breda en in Tilburg. Er zijn diverse groepen op diverse dagen. Dit is wel voor de echt sportieve zwangere weggelegd. Voor info of aanmelden klik je hier.

Minfulness Oosterhout

Ben je zwanger en op zoek naar een zinvolle zwangerschapscursus? Wil je ontdekken hoe de weeën minder pijnlijk zijn? Of vind je het lastig dat je de bevalling niet onder controle hebt? Zoek je een praktische en nuchtere benadering? Wil je als partner je zwangere vrouw tot steun kunnen zijn? Of misschien heb je altijd al eens een mindfulnesstraining willen volgen en is dit het goede moment. Voor meer informatie over de trainingen van Lilian Wirken (zelf ook verloskundige) of je aanmelden, kijk dan op de site, klik hier.