Over ons

Over-ons

ons-team

bereikbaar

spreekuur

opleiding

 

Little-child-baby-toddler-sitting

Over ons

Verloskundigenpraktijk Careforyou2 is een kleinschalige, gemoedelijke praktijk waarin slechts 4 verloskundigen werkzaam zijn. Dit zijn dus alle verloskundigen die op onze site staan, de waarnemend verloskundigen worden niet weggelaten zoals sommige andere praktijk doen om hun praktijk kleinschalig te laten lijken. Onze praktijk is sinds 1 februari 2016 gevestigd in Gezondheidscentrum De Flair aan de Lange Wagenstraat 55 te Gilze. We bieden zorg, ondersteuning en begeleiding aan zwangeren in de Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en -Hertog (mits NL zorgverzekering), Gilze en Rijen (incl. Molenschot), Goirle, Riel, Hulten en Koolhoven de Reeshof in Tilburg. Indien je in een andere plaats woont, maar onze praktijk je aanspreekt, neem dan gewoon even contact met ons op om te overleggen. Vaak kun je toch gewoon bij ons terecht.

Graag staan we met onze kennis en deskundigheid voor jullie klaar en daar kunnen we al mee starten als je overweegt om zwanger te worden. We kunnen jullie inzicht geven in jullie situatie en adviseren welke factoren mogelijk van invloed zijn om zwanger te worden en de zwangerschap zo gezond mogelijk te doorlopen. Dit heet preconceptionele zorg of kinderwensspreekuur. Meer informatie hierover kun je lezen in het hoofdmenu onder kinderwens.

We zijn er voor jullie tijdens de hele zwangerschap, de bevalling, het kraambed en tot 6 weken na de bevalling. Ongetwijfeld zijn er bij jullie vragen, onzekerheden en angsten over deze hele belangrijke periode in je leven. We staan jullie dan graag met raad en daad bij. Daarbij houden we rekening met jullie persoonlijke omstandigheden, wensen en voorkeuren. Indien mogelijk hebben we dus grotendeels een adviserende rol, met daarin steeds de veiligheid van moeder en kind als prioriteit.

Zorg op maat dus, waarbij jullie keuzes leidend zijn.

Bevallen kun je dus ook op de plaats van je eigen keuze, mits veilig. Of het nu thuis is, of in Tilburg in het kraamhotel van Fam (ETZ, locatie EZ)  of poliklinisch in het Amphia ziekenhuis, locatie Molengracht, het moet jullie keuze zijn. Wij ondersteunen jullie tijdens de bevalling, rekening houdend met jullie wensen. Mocht je toch doorgestuurd worden naar de gynaecoloog, dan kunnen we jullie nog steeds bijstaan, maar hebben wij niet meer de verantwoordelijkheid.

In de kraamperiode zul je ons ook nog regelmatig zien. Wij zijn namelijk verantwoordelijk voor het verloop van het kraambed. Dat betekent dat de kraamverzorgende voor moeder en kind zorgt en wij mede het beleid bepalen aan de hand van haar controles.

Ben je de hele zwangerschap bij de gynaecoloog onder controle, dan heb je voor je kraamperiode thuis ook altijd een verloskundige nodig. Je kunt je hiervoor ook online aanmelden via de knop aan de bovenkant van de site of telefonisch bij de assistente. Als je dat graag wilt, kun je ook een keer een afspraak op de praktijk maken om elkaar alvast eens persoonlijk te ontmoeten.

Zoals je kunt zien, werken we met alle regionale ziekenhuizen samen. Alle cliënten die aangegeven hebben om bij een verwijzing naar Tilburg te willen gaan of daar te bevallen, worden met een van de gynaecologen van het Elisabeth-Tweesteden ziekenhuis besproken, waarna er een persoonlijk zorgpad (wie zie je wanneer in de zwangerschap) afgesproken wordt. Meld dit eventueel bij het intake-gesprek.

Graag tot ziens op de praktijk,

De verloskundigen van Verloskundigenpraktijk Careforyou2.