Maak kennis met ons team

Bert Ooijen

Verloskundige

Mijn naam is Bert Ooijen en ben sinds 2004 afgestudeerd als verloskundige. Na mijn Havo-diploma heb ik in Breda de verpleegkunde-opleiding gedaan en daarna 19 jaar als gespecialiseerd verpleegkundige obstetrie / gynaecologie in het Amphia ziekenhuis gewerkt, waarvan de laatste 12 jaar op de verloskamers. Maar ik zag mezelf in de toekomst niet als verpleegkundige blijven werken, ik wilde meer. Ik wilde graag zelf verantwoordelijk zijn voor de begeleiding van de zwangere en barende. Ik merkte dat daar mijn passie lag. Ik ben na mijn opleiding tot verloskundige als maat in de maatschap bij het Klavertje komen werken. Op 1 februari eindigde de maatschap en kreeg ik de kans om de praktijk onder een andere naam en op een nieuwe locatie voor te zetten. De geboorte van Verloskundigenpraktijk Careforyou2 was een feit. Ik vind het heel bijzonder om vanaf het prille begin van de zwangerschap tot ongeveer 6 weken na de geboorte van het kind daarbij betrokken te mogen zijn en de ouders in die 9 maanden in hun rol te zien groeien. Hieraan probeer ik op mijn eigen manier een bijdrage te leveren. Een zwangerschap loopt en eindigt niet altijd zoals jullie en ik hadden gewenst, maar hoop dan altijd wel dat jullie met een goed gevoel terug kunnen kijken op de door ons gegeven ondersteuning, begeleiding en zorg. Ik sta daarbij zeker open voor feedback om die begeleiding en zorg te verbeteren.
Ik woon zelf in Rijen. Mijn 1e vrouw is overleden in 2007 en sinds 2009 heb ik een relatie met Karin. Sinds een aantal jaren ben ik al opa, daar kan ik echt van genieten.
Ik hou van muziek luisteren, heb daarbij een hele diverse smaak, maar ben echt wel fan van U2, Nightwish en Enigma. Ook kan ik erg genieten van het lezen van een spannend boek. En het eropuit trekken met de motor is natuurlijk ook erg leuk.

Graag tot ziens in de praktijk.

Bert

Senna Noten

Verloskundige en echoscopiste

Zwanger zijn en de geboorte van je kind is voor velen een bijzondere periode in het leven. In mijn werk als verloskundige en echoscopiste heb ik het voorrecht om dit van dichtbij te mogen begeleiden. Tijdens mijn werk vind ik het belangrijk dat er vertrouwen is in het natuurlijke proces en de kracht van het eigen vrouwelijk lichaam. Alles waar je bewust aandacht aanbesteedt groeit. Ik streef ernaar om samen met jullie te kijken wat voor jullie passende zorg is. Daarnaast ben ik fan van verschillende baringshoudingen zoals bijvoorbeeld een zijligging op bed, een zittende positie op je knieën, zittend op de baarkruk of een onderwater geboorte in een bevalbad. De laatste jaren heb ik bij verschillende verloskundigenpraktijken door heel Nederland gewerkt. Ook ben ik een periode in het ziekenhuis werkzaam geweest. Mijn verloskundig hart maakt een sprongetje bij het werken in een verloskundigenpraktijk.
 
Hopelijk tot snel!
 
Hartelijke groet,
Senna Noten

Rachel Kools

Verloskundige

Mijn naam is Rachel Kools.
Ik ben sinds juni 2019 afgestudeerd als verloskundige in België. Na die tijd ben ik gaan waarnemen in een grote praktijk in Breda met veel aandacht voor de cliënten, heb daar veel kunnen zien en leren. Tijdens mijn opleiding heb ik kennis mogen maken met veel verschillende manieren van verloskundige zorg. Wat ik erg belangrijk vind is het aanpassen van de zorg op de behoeften van aanstaande ouders. Daarnaast is het heel mooi dat je in een verloskundigenpraktijk vrouwen en hun partners van het begin tot het eind mag volgen en begeleiden. Zodat je samen een vertrouwensband op kunt bouwen, waarin je je vrij voelt vragen te stellen en je mening te delen.
Naast mijn opleiding tot verloskundige heb ik ook de opleiding tot verpleegkundige gevolgd. Hiervoor heb ik gedurende een jaar ervaring op mogen doen op de kinderafdeling. Waar ik naast kinderen ook mocht zorgen voor de pasgeborenen, waaronder ook vroeggeborenen. Hoe leuk en mooi ik dit ook vond, mijn passie ligt toch echt bij de verloskunde.
Na 9 maanden uit te kijken naar de geboorte van de baby is dit ook voor mij een mooi moment. Iedere geboorte is weer anders en een cadeautje om mee te mogen maken en zeker de kers op de taart van ons vak!
Ik kijk er naar uit jullie bij Careforyou2 te mogen begeleiden gedurende jullie zwangerschap, bevalling en in de kraamweek!
 
Groetjes,
 
Rachel

 

 

Elly Oprins

Assistente

 

Hallo allemaal,Ik wil me even voorstellen.

 

Ik ben Elly Oprins en woon al heel veel jaren samen met mijn man Ton in Gilze waar ik geboren, opgegroeid en gebleven ben. Samen hebben we 2 dochters, twee schoonzonen en zijn de trotse opa en oma van vier kleinkinderen nl. Finn, Sterre, Siem en Mila.
Een deel van onze vrije tijd brengen we graag met hen door bijvoorbeeld met leuke uitjes en natuurlijk zijn de dolle logeerpartijtjes bij oma en opa erg leuk. Ze wonen bij ons in de buurt, kunnen er dus makkelijk even naar toe. Daarom kunnen we vaak van ze genieten. Verder mag ik graag puzzelen, wandel ik veel en als ik dan nog tijd over heb, lees ik graag een boek. We gaan ook graag naar de bioscoop als er een mooie film draait.
Op 1 oktober 2005 ben ik gestart als praktijkassistente bij Het Klavertje, praktijk voor verloskunde. En daarna ben ik meegegaan om vanaf 1 februari 2016 als assistente te werken bij Verloskundigenpraktijk Careforyou2. Het feit dat deze gevestigd is in Gezondheidscentrum De Flair in Gilze is voor mij wel heel erg fijn, vertrouwd en erg dichtbij.
Ik ondersteun de verloskundigen bij een aantal taken, maar mijn werk bestaat ook uit administratieve werkzaamheden. Het telefonisch spreekuur is een onderdeel van mijn baan. Dit is vaak het eerste contact met een zwangere die zich aanmeldt in de praktijk. Ik vind dat erg leuk om te doen en mee te mogen maken.
Voordat ik als assistente aan het werk ben gegaan, heb ik ongeveer 20 jaar als kraamverzorgster gewerkt en heb dat altijd met veel plezier gedaan. Dus destijds was ik bij de bevalling en kraamperiode betrokken en nu tijdens de zwangerschap.
Naast mijn werk als praktijkassistente, werk ik ook een aantal uren voor de GGD als screeningmedewerkster. Dit betekent dat ik de hielprik en gehoorscreening bij de pasgeborene verricht. Op deze manier blijf ik wel betrokken bij zwangerschap en baby’s. Een hele fijne, bijzondere sfeer.
Ik werk met veel plezier bij de verloskundigenpraktijk en ik hoop dit nog vele jaren te mogen doen. Het is heel bijzonder om de zwangerschap van veel vrouwen een beetje mee te mogen maken.

 

Graag tot ziens op de praktijk.

 

Elly

 

Manon Verspaandonk

Echoscopiste.

Hallo allemaal,

Mijn naam is Manon Verspaandonk en ik woon samen met mijn man Bram en onze twee zoontjes Boet (2016) en Fos (2018) in Hilvarenbeek. In 2008 ben ik afgestudeerd als verloskundige en vrij snel daarna heb ik de opleiding tot basisechoscopiste gevolgd. Zo mooi om onderdeel te zijn de meest bijzondere periode in iemands leven! Na mijn afstuderen heb ik ongeveer zes jaar als verloskundige met Bert samengewerkt bij Het Klavertje, de toenmalige praktijk in Alphen, Gilze en omstreken. In de praktijk maakte ik destijds basisecho’s, maar omdat het ik het echoën erg leuk en interessant vond heb ik daarna de keuze gemaakt me te gaan specialiseren in de echoscopie in plaats van verder te gaan in de verloskunde. Naast het werken bij Careforyou2 ben ik ook te vinden in het ETZ te Tilburg, waar ik alle medische zwangerschapsecho’s verricht, waaronder de 20 weken echo.

Graag tot binnenkort op de praktijk.

Manon