Maak kennis met ons team

Bert Ooijen

Verloskundige

Mijn naam is Bert Ooijen en ben sinds 2004 afgestudeerd als verloskundige. Na mijn Havo-diploma  heb ik in Breda de verpleegkunde-opleiding gedaan en daarna 19 jaar als gespecialiseerd verpleegkundige obstetrie / gynaecologie in het Amphia ziekenhuis gewerkt, waarvan de laatste 12 jaar op de verloskamers. Maar ik zag mezelf in de toekomst niet als verpleegkundige blijven werken, ik wilde meer. Ik wilde graag zelf verantwoordelijk zijn voor de begeleiding van de zwangere en barende. Ik merkte dat daar mijn passie lag. Ik ben na mijn opleiding tot verloskundige in de maatschap bij het Klavertje komen werken. Ik vind het heel bijzonder om vanaf het prille begin van de zwangerschap tot na de geboorte van het kind daarbij betrokken te mogen zijn en de ouders in die 9 maanden in hun rol te zien groeien. Hieraan probeer ik op mijn eigen manier een bijdrage te leveren. Een zwangerschap loopt en eindigt niet altijd zoals jullie en ik hadden gewenst, maar hoop dan altijd wel dat jullie met een goed gevoel terug kunnen kijken op de door ons gegeven ondersteuning, begeleiding en zorg. Ik sta daarbij zeker open voor feedback om die begeleiding en zorg te verbeteren.
Sinds een aantal jaren ben ik al opa, daar kan ik echt van genieten.

Ik hou van muziek luisteren, heb daarbij een hele diverse smaak, maar ben echt wel fan van U2. Ook kan ik erg genieten van het lezen van een spannend boek.

Graag tot ziens in de praktijk.

Bert

Marlieke van Dok

Verloskundige

Mijn naam is Marlieke van Dok, geboren en getogen in Oosterhout en met veel plezier nu woonachtig in Breda. Vanaf oktober 2015 werk ik als verloskundige in dit leuke team, eerst bij het Klavertje om vervolgens vanaf 2016 een frisse nieuwe start te maken als verloskundigenpraktijk Careforyou2. Voorheen heb ik bij verschillende praktijken in de regio Tilburg en Breda gewerkt.

Ik ben gefascineerd door het menselijk lichaam als het gaat om zwangerschap en geboorte. Na mijn middelbare school ben ik eerst aan de studie psychologie begonnen. Iets wat ik nog steeds heel interessant vind, maar waar mijn hart niet lag. Ik hakte al snel de knoop door om te switchen naar de Verloskunde Academie in Amsterdam. Iets waar ik tot op de dag van vandaag heel blij mee ben!

Wat maakt nu dat ik zo graag verloskundige ben? Zoals ik al zei ben ik gefascineerd door het menselijk lichaam als het gaat om zwangerschap en geboorte. Daarin heb ik enorme respect voor de natuur. Maar het mooiste, en belangrijkste, vind ik de begeleiding die ik mag bieden. Ik vind het prachtig om te zien hoe zwangeren en hun partners in negen maanden tijd transformeren tot ouders en het is heel bijzonder om daar een grote rol in te mogen spelen. Iedere zwangerschap is daarin weer anders. Ons doel is, medisch gezien, het natuurlijke proces van zwangerschap, geboorte en kraamperiode te bewaken. Maar er komt zo veel meer bij kijken als het gaat om coaching en begeleiding, wat ik heel bijzonder vind.

Naast mijn werk hou ik ook erg van muziek, dansen, piano spelen en reizen.

Graag tot snel in de praktijk!

Marlieke

Isa Botermans

Verloskundige

 Ik ben Isa Botermans, opgegroeid in Dorst en ik woon nu samen met mijn vriend in Terheijden. Tijdens mijn diensten verblijf ik in Dorst zodat ik in de buurt ben. In oktober 2015 ben ik tegelijkertijd met Marlieke eerst als verloskundige bij het Klavertje komen werken, om vervolgens vanaf 2016 met dit fijne team te starten als Careforyou2.
Toen ik slaagde voor de havo stond het voor mij vast wat ik wilde: verloskundige worden. Ik voelde me enorm trots en bevoorrecht toen ik meteen werd toegelaten op de opleiding en mijn droom kon gaan waarmaken. Ik heb de opleiding verloskunde gevolgd in Rotterdam en na mijn afstuderen heb ik als waarnemend verloskundige in verschillende praktijken in de regio gewerkt. Ik heb in zowel stads- als dorpspraktijken gewerkt en hier veel ervaring mee opgedaan.
Het is iedere keer weer heel bijzonder om zo nauw betrokken te mogen zijn bij zoiets speciaals als een zwangerschap, bevalling of kraamperiode. Dit geeft mij veel voldoening en energie. Ik vind het een uitdaging om mijn begeleiding passend te maken voor ieder van jullie aan de hand van jullie eigen wensen en behoeften, hier zal ik me dan ook altijd voor inzetten! De kracht die zwangeren en barende vrouwen hebben vind ik iets magisch. Geen één dag als verloskundige en geen één zwangerschap of bevalling is hetzelfde; dit maakt het vak zo interessant.
In mijn vrije tijd ben ik graag met mijn familie en vrienden en houd ik ervan om lekker uit eten en op vakantie te gaan.

Ik hoop jullie snel te mogen ontmoeten in de praktijk.

Isa

Elly Oprins

Assistente

Hallo allemaal,

Ik wil me even voorstellen.
Ik ben Elly Oprins en woon al heel veel jaren samen met mijn man Ton in Gilze waar ik geboren, opgegroeid en gebleven ben. Samen hebben we 2 dochters, twee schoonzonen en zijn de trotse opa en oma van vier kleinkinderen nl. Finn, Sterre, Siem en Mila.
Een deel van onze vrije tijd brengen we graag met hen door bijvoorbeeld met leuke uitjes en natuurlijk zijn de dolle logeerpartijtjes bij oma en opa erg leuk. Ze wonen bij ons in de buurt, kunnen er dus makkelijk even naar toe. Daarom kunnen we vaak van ze genieten. Verder mag ik graag puzzelen, wandel ik veel en als ik dan nog tijd over heb, lees ik graag een boek. We gaan ook graag naar de bioscoop als er een mooie film draait.
Op 1 oktober 2005 ben ik gestart als praktijkassistente bij Het Klavertje, praktijk voor verloskunde. En nu ga ik met het huidige team per 1 februari 2016 verder bij Verloskundigenpraktijk Careforeyou2 zoals de nieuwe praktijk nu heet. Het feit dat deze gevestigd is in Gezondheidscentrum De Flair in Gilze is voor mij wel heel erg fijn, vertrouwd en erg dichtbij.
Ik ondersteun de verloskundigen bij een aantal taken, maar mijn werk bestaat ook uit administratieve werkzaamheden. Het telefonisch spreekuur is een onderdeel van mijn baan. Dit is vaak het eerste contact met een zwangere die zich aanmeld in de praktijk. Ik vind dat erg leuk om te doen en mee te mogen maken.
Voordat ik als assistente aan het werk ben gegaan, heb ik ongeveer 20 jaar als kraamverzorgster gewerkt en heb dat altijd met veel plezier gedaan. Dus destijds was ik bij de bevalling en kraamperiode betrokken en nu tijdens de zwangerschap.
Naast mijn werk als praktijkassistente, werk ik ook een aantal uren voor de GGD als screeningmedewerkster. Dit betekent dat ik de hielprik en gehoorscreening bij de pasgeborene verricht. Op deze manier blijf ik wel betrokken bij zwangerschap en baby’s. Een hele fijne, bijzondere sfeer.
Ik werk met veel plezier bij de verloskundigenpraktijk en ik hoop dit nog vele jaren te mogen doen. Het is heel bijzonder om de zwangerschap van veel vrouwen een beetje mee te mogen maken.

Graag tot ziens op de praktijk.

Elly

Loading...